Mengenai BPEM

BPE Malaysia Merupakan agensi Khidmat Nasihat dan bimbingan kaunseling Hala Tuju Pelajar lepasan SPM & STPM yang berpengalaman lebih daripada 15 tahun. Bergiat aktif membantu para pelajar di Sabah, Sarawak bagi tujuan pemilihan program dan kerjaya yang berpotensi sesuai dengan keadaan pasaran kerjaya masa kini. Telah melahirkan lebih 10,000 graduan pelbagai bidang dan bekerjasama dengan beberapa institusi pengajian tinggi awam atau swasta. Berjaya melahirkan lebih 600 usahawan pelbagai bidang dan membantu graduan mencapai cita-cita dan impian mereka.

BPE MALAYSIA ditubuhkan pada Mac 2007 dan terus menjadi peneraju kepada pembangunan modal insan melalui program “Jelajah pendidikan Bumiputera” di Sabah, Sarawak dan Malaysia amnya.

Visi

Menjadi syarikat pemangkin Pembentukan Insan terutamanya bagi masyarakat Negeri Sabah dalam perspektif dan kerjaya.

Pembangunan Modal Insan

Memberikan latihan dan peluang kepada masyarakat dalam aspek pendidikan, kerjaya dan perniagaan serta menjadi usahawan.

Instituisi Pengajian Tinggi

Menawarkan program pendidikan yang akan melatih serta mengubah pelajar daripada graduan berminda berkerja kepada Usahawan.

Kerjaya, Perniagaan dan Keusahawanan

Melahirkan modal insan yang berkualiti, berdaya saing serta inovatif dalam mencipta kerjaya sendiri.

Pemimpin Masa Hadapan Modal Insan

Melatih setiap rakan dalam organisasi untuk menjadi pemimpin yang menepati keperluan semasa instituisi kenegaraan.

Menyokong Pertumbuhan Pelajar

Pendekatan bersepadu diperlukan dalam membangunkan aspek kognitif, emosi, sosial dan fizikal melalui pembelajaran, kemahiran sosial, dan sokongan psikologi dan emosi, serta akses kepada sumber dan kemudahan yang mencukupi.

Perunding Pendidikan & Penasihat Program

Kami membimbing institusi pendidikan dalam mewujudkan program prospektif dan menawarkan peluang pekerjaan terbaik untuk lepasan SPM dan STPM, dengan mengambil kira trend pasaran pekerjaan semasa. Kami juga bekerjasama dengan institusi pendidikan untuk membangunkan program masa depan.

Kerjaya Pembangunan Perniagaan

Kami berpengalaman dalam menasihati perniagaan kecil dan sederhana dalam pemasaran dan sering dijemput sebagai penceramah oleh agensi kerajaan dan organisasi swasta untuk meningkatkan ilmu keusahawanan dan perdagangan.

Agensi Pengembaraan & Perniagaan

Kami sediakan aktiviti perniagaan borong tempatan dan antarabangsa bagi peserta program keusahawanan dan 3 jenis perniagaan antarabangsa. Peserta akan dibawa melawat ke China, Indonesia, Thailand, dan Vietnam untuk menguasai perniagaan borong terus dari kilang pengeluar.

Latihan Kemahiran

Kami mengutamakan latihan dan kemahiran dalam pelbagai bidang untuk membantu individu memperoleh pekerjaan, meningkatkan ekonomi, atau memperoleh pengetahuan. Kepakaran kami termasuklah dalam pembangunan aplikasi web, video dan fotografi, reka bentuk grafik, pertanian, pertanian, kemahiran manual, kejuruteraan awam dan latihan pemasaran.

Ceramah Motivasi & Bimbingan Kerjaya

Kami telah membimbing pembangunan modal insan dan kerjaya di Sabah dan Sarawak selama lebih daripada 15 tahun. Kuliah motivasi dan kaunseling kami membantu pelajar dan ibu bapa memilih laluan akademik dan keusahawanan yang betul selepas SPM dan STPM.

Pengurusan Acara

Pasukan kami menguruskan acara yang meliputi perniagaan, pendidikan, keusahawanan, pertandingan dan ceramah di setiap daerah bersama artis, pengacara, pelakon dan penceramah tempatan.. Kami turut membantu usahawan, peniaga dan kolej dalam mempamerkan aktiviti mereka.

Agensi Pelancongan

Kami menawarkan program pengajian luar negara yang unik untuk pelajar universiti Malaysia dalam bidang pelancongan dan perniagaan. "Jom Belajar Sambil Melancong" membawa pelajar ke Jepun, Korea, China, Thailand, Indonesia, dan Singapura untuk meningkatkan pengetahuan mereka tentang industri pelancongan di Malaysia dan seluruh dunia.

Testimoni Pelajar

UNIVERSITI RAKAN KONGSI KAMI

Dengan Kerjasama

Hubungi Kami

Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami sekiranya anda mempunyai sebarang soalan atau memerlukan bantuan.